BONZAİ'DE KORKUNÇ TABLO

BONZAİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü verilerine göre, Bursa ilçeleri arasında bonzai vakalarının en çok yaşandığı şehirlerden biri İnegöl.

Bursa ve İnegöl’de hemen her gün rastlanan ve artık ailelerin korkulu rüyası haline gelen bonzai ile ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı.

 

BİTKİ DEĞİL, İLAÇ

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde gençlerin ölümüne neden olan bonzai ile ilgili bilgilere yer verildi. Açıklamada, bonzainin doğal bir ot ya da bitki olmadığı, fenazepam adlı bir benzodiazepin grubu ilaç olduğu vurgulandı.

 

GEÇİCİ KÖRLÜK, BİLİNÇ KAYBI VE ÖLÜM…

Bonzainin vücutta ilk önce algıda zayıflama, halüsinasyon görme ve olaylara karşı aşırı tepki verme gibi etkiler gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, “Daha sonra denge kaybı, geçici körlük ve bilinç kaybı oluşabilir. Son olarak ise ölüme neden olabilir” denildi.

 

Açıklamada, geçen yıl ele geçirilen 540 kilo 559 gram bonzainin 275 kilo 895 gramının İstanbul’da yakalandığı, İstanbul’u, 62 kilo 242 gramla Bursa ve 31 kilo 55 gramla İzmir’in takip ettiğine dikkat çekildi. Bursa’nın bonzaide ikinci sırada yer alması, İnegöl’de de durumun vahametini bir kez daha ortaya koydu.

Bursa ilçeleri arasında en fazla bonzai vakasına rastlanan şehirlerden biri olan İnegöl’de, hemen her gün bir gencin bonzai içerek hastanelik olması kaçınılmaz hale geldi. Yapılan operasyonlar sonrası bonzai kullanımında azalma olsa da, halen tam olarak önlenemedi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68